Asociația eLiberare este o organizație neguvernamentală înființată în 2013 care acționează în vederea prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale. Principalul obiectiv al asociației este reprezentat de identificarea fenomenului de trafic și încurajarea aportului individual în vederea prevenirii. În ceea ce privește direcțiile de acțiune, activitatea eLiberare se împarte în: educația preventivă, consolidarea capacității, asistență externalizată, advocacy și politici publice, și organizarea de evenimente online și offline.

eLiberare a dezvoltat un program de protecție și de prevenire a situațiilor de exploatare și trafic de persoane, pentru a ajuta câți mai mulți refugiați să se orienteze în drumurile lor prin România, și chiar și în afara granițelor noastre, cât mai în siguranță posibil. Programul, finanțat și de CARE cu sprijinul Fundației SERA, CARE Franța și FONPC, se numește Kompass și ucrainenii pot găsi materiale la zi și toate informațiile relevante pe canalele oficiale Kompass  de pe platforme cum ar fi Telegram, Instagram, Youtube și Tiktok. 

La Brașov, în cadrul proiectului CARE for Ukraine, finanțat de CARE cu sprijinul Fundației Sera, Care Franța și FONPC, a fost deschis și un Centru de Informare și Asistență în Detectarea și Notificarea de Cazuri de Trafic de Persoane. 

eLiberare mai organizează și sesiuni de informare în centrele de tranzit de stat sau private, unde participanții primesc și un Dignity kit, plus întâlniri cu refugiații, ținute de obicei bilunar, în București și Brașov – Urban sittings, care oferă un spațiu sigur unde femeile din comunitate se pot conecta, pot discuta despre problemele lor cotidiene și își pot împărtăși poveștile.